Planning

Wij hopen deze winter 2020/21 een nestje te krijgen van zowel Merci als Sally. Verder zal de natuur bepalen wanneer dat precies gaat worden, hopelijk kunnen we ze redelijk vlak achter elkaar laten dekken waardoor de kittens samen kunnen opgroeien!
Merci is zwanger van Borya en zal eind maart haar nestje verwachten, spannend! De wachtlijst zit vol!
Helaas is Sally na de eerste dek niet zwanger geworden. In juni of begin juli zal ze weer opnieuw gedekt gaan worden, hopelijk dan wel succesvol! Ook voor dit nest zit de wachtlijst voorlopig vol.

 

Dekkaters

Het zoeken naar een geschikte dekkater is erg belangrijk. Het gaat er namelijk om dat er kittens geboren worden die wat bij dragen aan het ras. Het moeten dus echt typische Sibeertjes gaan worden! Wat natuurlijk ook erg belangrijk is dat het een lieve kater betreft met een goeie persoonlijkheid, een kater dat heel afstandelijk is en onvriendelijk tegen andere katten, vind ik zelf ook geen aanwinst. Iedereen wil tenslotte een kat voor de gezelligheid, en niet eentje die wegkruipt als u thuis komt toch?!

Uiteindelijk gaat het er om dat er gezonde kittens geboren worden uit goede stamboom lijnen die ik wil gaan fokken, dus de moeder en vader moeten getest zijn op FIV, en FeLV en ook HCM en PKD/CIN.

 

Raëma's Siberen | info@raemassiberen.com